מאמרים

מי החוצפן שזורק ככה את הזבל שלו?

שלום חברים. היום אני רוצה בסעייתא דשמיא לעמוד על עניין מאוד מאוד מצוי ועקרוני בחיי היום יום שלנו והוא הנהלת וארגון כל ענייני בניין הדירות בו אנחנו מתגוררים. לצערי ולתדהמתי (כל פעם מחדש), קיימת בנושא הזה בורות מאין כמוה, בורות שמובילה למחלוקות וויכוחים מיותרים, ובעיקר להזנחה ממנה סובלים כל הדיירים. וכשאני מדבר על בורות אני מתכוון למצב בו אנשים מעבירים חיים שלמים בהתגוררות בבית משותף ואפילו לא יודעים איך אמורים להתנהל כל ענייני הבית הזה, כמו למשל: מה החובות של כל אחד מהדיירים בבניין, מה הזכויות של כל אחד, מה ניתן לעשות אם מישהו לא משתף פעולה עם שאר הדיירים וכו’ וכו’

אז ממש אבל ממש בקצרה אנסה להסביר את העניין:

כמו בכל מערכת יחסים בחיים שלנו, גם בין בעלי הדירות השונים בבית משותף ישנם הסכמים הכוללים חובות אשר עליהם לעמוד בהן וזכויות אשר מגיעות להם מתוקף היותם בעלי דירות בבית משותף. על כל בית משותף במדינת ישראל חל תקנון שמופיע בחוק המקרקעין. גם אם לא ידעתם, גם אם לא שמעתם, מעצם היותכם גרים בבית משותף החוק מחיל עליהם תקנון שהמחוקק קבע. התקנון הזה מסדיר את כל היחסים שבין הדיירים השונים בבניין- קובע מה החובות ומה הזכויות של כל דייר,  כיצד מעבירים החלטה משותפת בין כל הדיירים, ומה קורה אם יש דייר מתנגד או יוצא דופן.  צריך לדעת שתקנון זה הוא  ברירת המחדל שהחוק מחיל על כל בניין, אבל אם הדיירים כולם רוצים לערוך ביניהם הסכם שונה מהתקנון שהחוק מכתיב, הם בהחלט יכולים ואולי אף רצוי שיעשו כן.

 

פונים אלי פעם אחר פעם דיירים מתוסכלים ואולי אף מיואשים בגלל סכסוכי שכנים או דיירים סרבנים או תלונות על ועד בית שלא מתפקד, או על כספים שנגבים מדיירים ואף אחד לא יודע לאן הם הולכים, ועוד צרות רבות אחרות- ולכולם אני אומר: “חברים הגיע הזמן לקחת את העניינים בידיים”–  מנסיוני הלא מועט בעניינים אלה אני ממליץ בחום לפנות לעורך דין בתחום (רצוי שיהיה גם מגשר מוסמך), לקבל ייעוץ והדרכה מה ואיך לעשות, לנסח בעזרת עוה”ד (ככל שיש צורך), תקנון שמוסכם על כל הדיירים, והכי חשוב למנות את העורך דין כ”מפקח” על ענייני הבית המשותף, דהיינו: אם מישהו לא עומד בהסכם שנחתם, עורך הדין פועל למיצוי זכויות שאר הדיירים. באופן זה ענייני הבית המשותף יטופלו בצורה המקצועית והמהירה ביותר, וויכוחים רבים יימנעו, והכי חשוב לכולנו יהיה שקט נפשי ושלום אחד עם השני.

חברים, אנחנו כאן בשבילכם- לעזור לכם לחיות בשלום, בהבנה ובכבוד הדדי בעזרת השם.

ניתן להפנות שאלות/תגובות אל כותב המאמר לפי הפרטים המופיעים מטה.

האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ו/או לכל ייעוץ מסוג שהוא, וכן אינו מהווה טיפול משפטי ו/או תחליף לטיפול משפטי מקצועי או אחר. המסתמך על האמור לעיל, עושה זאת על אחריותו הבלעדית בלבד. 

מאמרים נוספים

תאונת הדרכים- חלק ב’

בהמשך למה שנכתב במאמר האחרון הנושא את הכותרת ‘תאונת הדרכים-מבוא’, נרצה השבוע להדריך את הקוראים כיצד עליהם לפעול לאחר תאונת דרכים (חלילה), בה נגרמו להם

קרא עוד »